Voittokulku sai jatkoa

Markus Nurmi toimi kapellimestarina Helsingin hiljennyksessä!

HIFK-TPS 1–2 (0–0, 0–1, 1–1)

Turun Palloseura kohtasi torstai-iltana Nordenskjöldinkadulla Helsingin IFK:n. Kamppailu oli viikon toinen, sillä eilen keskiviikkona Seura isännöi Lappeenrannan SaiPaa. Jussi Ahokkaan miehistö voitti Pekka Virran luotsaaman SaiPan lukemin 3–1. Seura lähti torstaina hakemaan jatkoa voitoille Helsingin jäähallista.

Tämän kauden linjaa myötäillen ensimmäisessä erässä mentiin kovaa, mutta maalit jäivät näkemättä. Ensimmäisen 20 minuuttisen aikana ei pöytäkirjaan merkitty yhtään mitään ja pukusuojiin lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisessa erässä tilastoijille tuli hommia, sillä pöytäkirjattiin raapustettiin merkintöjä aina maalista rangaistuslaukaukseen saakka. Kuparisen illan ottelussa rikkoi TPS ja Markus Nurmi ajassa 26.23. Filip Sandbergin ja Eemil Viron alustaman johtomaalin jälkeen Seuralla oli mahdollisuus lisätä vielä johtoa, mutta Jack Rodewald ei onnistunut rangaistuslaukauksessaan.

Kolmanteen erään lähdettiin mustavalkoisten maalin johdossa, mutta erän alun rangaistukset aiheuttivat hankaluuksia. Alivoima taisteli kunniakkaasti eikä antanut kotijoukkueelle mahdollisuutta tasoittaa tilannetta.

Kuuden ja puolen minuutin kohdalla kotijoukkueen painostus tuotti kuitenkin tulosta ja Andrei Kareev joutui antautumaan ajassa 46.22.Turkulaisyleisölle tuttu Petteri Wirtanen laukoi HIFK:n tasoituksen.

Kotiyleisö ei tasoituksesta kauaa ehtinyt nauttia, kun Ruskon Leijonanakin tunnettu Markus Nurmi sivalsi illan toisellaan mustavalkoiset uudelleen johtoon! Ylivoimamaaliin syöttöpisteet kirjattiin Mikael Pyyhtiälle, sekä Aarne Intoselle!

Kolme maalia riitti Helsingin torstai-illassa ja tämä tosiasia tarkoitti voittokulun jatkoa. Helsingin hiljennys onnistui ja kolme pistettä lähti Palloseuran mukana takaisin kohti Turkua! Nurmen lisäksi voiton takuumiehenä toimi 35 torjuntaa kirjauttanut venäläisvahti Andrei Kareev!