TPS tunnusti tosiasiat Weser-joen suulla

Bremerhaven jäädytti turkulaiset kotiareenallaan. Selittelyjä ei tarvittu.

Silloin tällöin elämässä ja urheilussa tulee eteen hetkiä, kun minkäänlaiset selitykset tai tekosyyt eivät auta. Jäljelle tällaisissa tilanteissa jää toisin sanoen vain tosiasioiden tunnustaminen.

Turun Palloseuralla tämä faktapohjainen hetki koitti perjantai-iltana Weser-joen suulla Luoteis-Saksassa, 115 000 tuhannen asukkaan Bremerhavenin kaupungissa. Kello näytti silloin paikallista aikaa 22.05 ja pelikello loppulukemia 3–0 kotijoukkue Bremerhavenin eduksi.

Seuran osalta faktaa latoi pöytään ensimmäisenä päävalmentaja Jussi Ahokas. Rehellisen ryhdikkäänä ja suoralla selällä.

– Tällaisella pelaamisella me emme mene jatkoon alkulohkosta. Pitää alkaa voittaa, linjasi Ahokas koti-Suomeen antamassaan puhelinhaastattelussa.

Vieläkin suoraviivaisemmin illan kulkua kaukalossa kuvaili Markus Nurmi. Nurmi venytti analyysinsa 45 sekunnin mittaan, vaikka kehonkielestä näki, että asia olisi tullut selväksi alle miesten 100 metrin juoksun maailmanennätysajassakin.

– Ei tosiaan tarvitse tätä iltaa sen suuremmin selitellä. Me olimme jaloissa koko pelin ja vastustaja teki enemmän töitä, tulitti Nurmi suusanallisen lämärinsä omiensa pelillisestä ilmeestä.

Lisäkysymyksille ei Nurmen osalta jäänyt sen enempää aihetta.

TPS luisteli Bremerhavenin kotijäälle raikkaalla pelillisellä ilmeellä. Etenkin avauserän ensimmäinen 10-minuutinen antoi lupauksia mustavalkoisesta illasta, jolla saattaisi olla onnellinen loppu. Sitä onnentunnetta ei kuitenkaan koskaan näkynyt. Näkyi vain pelaamistaan parantanut kotijoukkue, jonka painostus jäi ilman tulosta vain TPS-vahti Andrei Kareevin loistavan pelaamisen myötä. ”Uralin muuri” venyi TPS:n maalilla kaikkiaan 35 torjuntaan, mutta myös Kareevin oli lopulta antauduttava.

Kotijoukkue siirtyi 1–0-johtoon heti kolmannen erän alkajaisiksi ja lähes loppuunmyyty kotiyleisö nousi euforian ja hurmosen välitilaan, joka sai lisää desibelejä ajassa 46.55 2–0-maalin myötä.

Ja siitä ei TPS enää noussut.

Kotiyleisö päätti tehdä päinvastoin ja seisoi omiensa takana ottelun viimeiset viisi minuuttia. Seisonta sai ansaitun päätöksen saksalaisittain, kun isännät niittasivat loppulukemat tyhjään TPS-maaliin.

TPS lentää lauantaiaamupäivänä Prahaan, jossa turkulaiset kohtaavat Sparta Prahan sunnuntaina.

Paikka on kova, mutta niin on myös tämän kauden joukkueen luonne.