Muistokirjoitus: Timo “Hire” Hirvonen 1973–2023

Heinäkuussa TPS-yhteisöä kohtasi suuri suru, kun Turun Seudun Urheiluakatemian kiekkolehtorina vuodesta 2018 toiminut, aktiiviurallaan yli 600 ottelua Liigassa pelannut Timo ”Hire” Hirvonen menehtyi 49-vuoden iässä, kesäkuussa todetun syövän leikkauksen jälkeisiin komplikaatioihin.

Työpaikallaan Hire jätti jäljen moniin, oheen olemmekin koonneet työkavereiden muistoja suuresta ja sydämellisestä persoonasta.

Tulen muistamaan Hiren positiivisena ja valoisana persoonana, joka näki mahdollisuudet asioissa ja ihmisissä. Hän oli ahkera ja mukaan tempaiseva persoona, ”lätkäjätkä”, joka eli ja hengitti urheilua etsien jatkuvasti kehitystä harjoittelussa.

Hire oli karismaattinen ja välitti todella pelaajista ollen aina valmis auttamaan. Vaikeinakin hetkinä hänellä oli pilke silmäkulmassa. Hänen seurassaan oli hyvä olla ja ikävä on kova.

Fredrik Norrena,
Päävalmentaja, HC TPS U20

Hirelle pelaajien auttaminen ja opettaminen, niin urheilussa kuin elämässä yleensäkin oli sydämen asia. Me kaikki tulemme muistamaan Timon osaavana ja arvostettuna valmentajana, joka oli aina valmis auttamaan muita. Hire toimi seurassamme usean joukkueen kanssa ja sai laajalti kiitosta erinomaisista yhteistyötaidoistaan.

Työkaverina Hire oli lojaali ja aina kiinnostunut vaihtamaan ajatuksia, oppimaan lisää valmentamisesta ja kehittämään toimintaa. Hän oli omistautunut perheelleen, seuraten ja kertomalla lastensa edesottamuksista ylpeydellä.

Hän jätti suuren jäljen meihin kaikkiin.

Risto Rosendahl,
Fysiikkavalmentaja, HC TPS

Hiren sydämellisyys, ihmisestä välittäminen ja heidän hyvinvoinnistaan huolehtiminen oli ainutlaatuista kokea työtoverina sekä ystävänä. Loistava ihminen ja ammatillinen huippuosaaja tehtävässään oli yhdistelmä, joka teki Hirestä arvostetun, kunnioitetun, rakastetun ja nyt syvästi kaivatun. Mikä oli ”rikki”, sen Hire pystyi korjaamaan ja auttamaan ehjäksi. Epävarmuuden hetkillä hän sai kannustamalla ja auttamalla ympärillään olijat rohkeiksi, välittämällä ja esimerkillään hän innosti ihmiset ympärillään tavoittelemaan rohkeasti rajojaan siitä nauttien.

Rauli Urama,
Urheilujohtaja, HC TPS

Lämpimästi hyvää ystävää ja työkaveria muistaen. Kiitos yhteisistä rikastuttavista keskusteluista ja eritoten vuosienvarrella moninaisesta avustasi, jota useasti annoit niin minulle kuin muille tahoille. Olit luottamuksenarvoinen ja esimerkillinen ihminen, koska olit aina aidosti läsnä ja valmis auttamaan muita henkilöitä kehittymään paremmiksi ihmisiksi. Intohimosi jääkiekkoa kohtaa oli ihailtavaa ja annoit ammattimaisella ja määrätietoisella työpanoksellasi monille nuorille pelaajalupauksille tukevan kivijalan kasvaa ja kehittyä aina huipulle asti. Sinua suuresti kaivaten.

Mika Suoraniemi,
Pelaajakoordinaattori, HC TPS

Siirtyessäni Espooseen pelaamaan keväällä 1998 minut sijoitettiin Hiren viereen pukukopissa. Tiesin heti ystävyytemme ensi hetkestä, että tämä kaveri elää jääkiekosta. Se intohimo, sitoutuminen ja arvot ja energia, joka Hirestä huokui ja välittyi, oli jotain maagista, eikä se ikinä hänestä hävinnyt. Hire jätti jälkensä pelaajana, josta osoituksena hänen paitansa roikkuu Espoon hallin katossa. Ehkä vielä isomman jäljen hän jätti kuitenkin valmentajana kollegoilleen ja erityisen ison niille sadolle nuorille, joita hän valmensi ja opasti yhdistämään koulunkäynnin ja urheilun. Se välittäminen säilyy näiden nuorten sydämissä lämpimänä ikuisesti. ”We will miss you but we will never forget you”.

Riku-Petteri Lehtonen
Vastuuvalmentaja, HC TPS U18

Timo ”Hire” Hirvonen siunattiin tänään – maanantaina 14.8. – läheisten läsnä ollessa.

Turun Palloseura ottaa osaa läheisten suureen suruun.

Aloita kirjoittaminen ja paina Enter

Pääyhteistyökumppanit