Taistelu ei riittänyt pisteille

Kolmas erä käänsi ottelun Tapparalle.

TPS-Tappara 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)

Turun Palloseura kohtasi kotikaukalossa torstai-iltana viime kauden finaalivastustajan Tampereen Tapparan. Odotuksissa oli intensiivinen koitos ja samalla maksimaalinen haaste. Sarjan kärkipaikalle hamuava tamperelaisnippu ei Turkuun luistellut puolilla valoilla, mutta Seura iski kovan kovaa vastaan ja Gatorade Centerissä nähtiin kiihkeä välienselvittely.

Kotiyleisön eteen luisteltiin räväkällä otteella ja tamperelaiset saivat olla varpaillaan heti kiekon tiputtua jäähän ensimmäistä kertaa. Ensimmäisessä erässä Tapparan maalilla Christian Heljanko joutui kohtaamaan 11 laukausta, kun toisessa päässä Eetu Anttilaa koeteltiin neljällä vedolla.

Molemmat joukkueet onnistuivat ensimmäisessä erässä kertaalleen maalinteossa; Arttu Ilomäki vastasi ottelun avausosumasta seitsemän minuutin pelin jälkeen, mutta Ilomäen entinen joukkuetoveri Veli-Matti Savinainen kuittasi tilanteen tasoihin alivoimalla ajassa 15.28. Ilomäki jatkoi pisteputkeaan kolmen ottelun mittaiseksi ja oli vielä lähellä tehdä illan toisensa ennen Tapparan tasoitusta, mutta maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen.

Toisessa erässä trendi jatkui ja taululle ladattiin kaksi maalia. Ensin osui Seura ja sitten Tappara. Vierasjoukkueestakin tuttu kasvo Juhani Jasu jatkoi maalintekoa vain kahden minuutin pelin jälkeen, mutta erän toisella puoliskolla tamperelaiset tulivat jälleen rinnalle.

Kolmannessa erässä kaava katkesi ja vain toinen joukkueista päätyi pöytäkirjaan. Erän ainoasta maalista vastasi Tapparan puolustaja Casimir Jürgens. Kirvesrintojen 28-vuotias puolustaja ohitti Anttilan rystypuolelta ja hallitseva mestari siirtyi johtajan paikalle ensimmäistä kertaa koko ottelussa.

Johtoasemassa pelaamiseen rutinoitunut Tappara onnistui pimentämään Seuran kirin ja tasoitus jäi syntymättä. Loppulukemat Turun torstai-illassa kirjattiin 60 peliminuutin jälkeen 2–3.