SaiPa taisteli pisteet Turusta

SaiPa katkaisi tappioputkensa Seuran kustannuksella.

TPS-SaiPa 3-4 (1-1, 0-2, 2-1)

Palloseura kohtasi perjantai-illassa kotikaukalossa Lappeenrannan SaiPan. Kamppailu oli runkosarjan 54. Budjetoituja pisteitä ottelussa oli luvassa kolme, mutta Lappeenrannan SaiPa halunnut ottaa vyölleen 17. perättäistä tappiota.

Ilta käynnistyi parhaalla mahdollisella tavalla. Alkutahdit ottelulle löi Sebastian Stålberg kahdenkymmenen pelisekunnin jälkeen. Avausmaalin jälkeen vierasjoukkue reagoi välittömästi ja vaihtoi Jere Huhtamaan Niklas Kokkoon.

Maalivahdinvaihdoksen jälkeen peli jatkui SaiPan päädyssä, mutta Kokko kesti paineen. Kiekko ei enää vierailijoiden verkkoon tietään löytänyt, mutta vastavuoroisesti Ville Meskanen ohitti Eetu Anttilan ylivoimalla ajassa 16:23.

Toisessa erässä Sputnik-paidat laittoivat tuulemaan ja kahden tehdyn maalin seurauksena kolmanteen erään luisteltiin SaiPan 1–3-johdossa. Mustakeltaisten maaleista vastasivat Joona Korhonen sekä Valtteri Ojantakanen.

Kolmannessa erässä peli ei ollut vielä valmis. Mustavalkoisten kirin aloitti Aarne Intonen, kaventaessaan ylivoimalla tilanteeksi 2-3. Viittä minuuttia myöhemmin alivoimalla pelannut kotijoukkue onnistui erässä toistamiseen, kun Topias Haapanen taiteili kiekon maaliin.

Tasatilanne ei kuitenkaan ehtinyt kauaa vanheta, kun oli aika SaiPan tylyn vastauksen. Ylivoimalla pelannut vierasjoukkue onnistui nappaamaan uudelleen johtoaseman, tällä kertaa lopullisesti, kun Valtteri Ojantakanen sivalsi kiekon Eetu Anttilan selän taakse. Ottelun loppulukemat 3-4.

Seuran viikko jatkuu ylihuomenna Porissa, kun Ässät isännöi mustavalkoisia jo klo 15:00 alkavassa ottelussa.