Seuralle tärkeä kotivoitto

TPS taisteli kolme pistettä Ässiltä.

TPS-Ässät 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

Jukka Vilanderin juhlallinen ilta sai juhlallisen päätöksen lauantai-iltana Turun Palloseuran kotivoiton myötä.

TPS kaatoi kolmen pisteen arvoisesti Porin Ässät maalein 2-1 ja palasi voittojen elintärkeälle tielle.

Illan ottelu oli viihdearvoltaan äärimmäisen korkea. Intensiteetti, vauhti sekä lähes 7000-päisen kotiyleisön luoma tunnelma olivat yhdistelmä, josta jokaisen paikalla olleen oli helppo nauttia.

Seura siirtyi ottelussa 1-0-johtoon avauserässä. Maalin veisteli tyylikkäästi Liiga-uransa avausmaalin kihauttanut Aaron Hakala. 18-vuotias Hakala pelasi muutenkin vahvan illan ja nosti pomminvarmasti osakkeitaan seuraavien otteluiden kokoonpanoa piirrettäessä.

Toisessa erässä Jonne Tammela lisäsi kauden seitsemännellä osumallaan kotijoukkueen johtoa. Hunajaisen makean esityön Tammelan maaliin tarjoili tuore ruotsalaisvahvistus Sebastian Stålberg.

Ässien kavennus syntyi sekin toisen erän loppuminuuteilla. Asialla Lenni Hämeenaho.

Päätöserässä ottelun viihdearvo nosti kierroksiaan katonrajaan saakka, molempien joukkueiden tarjotessa yleisölle vauhtia sekä luonnollisesti myös hyvällä tavalla vaarallisia tilanteita.

Seura kesti Ässien loppuminuuttien painostukset ja raapi lauantaisaunaan vietäväksi äärimmäisen maukkaat sarjapisteet.

TPS suuntaa uuteen Liiga-viikkoon seitsemännellä sijalla. Eroa kuudentena olevaan Oulun Kärppiin on tällä hetkellä kuusi pistettä.

Ensi viikolla turkulaiset kohtaavat kotikaukalossa SaiPan ja vastaavasti Seura vierailee Pelicansin sekä Ässien vieraana.