TPS:lle tärkeä kotivoitto

Seura kaatoi JYPin keskiviikon päätteeksi.

TPS-JYP 3-2 (1-1, 0-0, 2-1)

Turun Palloseura raapaisi odotetun ja kaivatun kolmen pisteen kotivoiton keskiviikkoillassa. Seuran vieraana piipahtanut Jyväskylän JYP taipui tasaisen ottelun jälkeen kotijoukkueelle maalein 3–2.

Seura sykähti illan otteluun syvällisten palaverien jäljiltä erittäin latautuneena. Kotijoukkueen luistin oli ”syönnillä” ensimmäisistä vaihdoista alkaen.

Ja se tuotti myös tulosta. Jonne Tammela iski isännät johtoon reilun kahden minuutin pelaamisen jälkeen. Syöttöpinnoille kiiruhtivat Topias Haapanen sekä Jasse Ikonen.

Vieraat tulivat tasoihin vajaat kaksi minuuttia myöhemmin, kun Tobias Winbergin keskiviikkoarpa yllätti kotijoukkueen maalivahdin Lassi Lehtisen.

Toisessa erässä ei maaleja nähty, mikä luonnollisesti nosti illan panosta kolmannen erän alkaessa.

Ottelun näkyvimpiin pelaajiin kuulunut Haapanen tuikkasi Seuran jälleen johtoon kolmannen erän alkuminuuteilla. Esityön maaliin tekivät Tammela sekä Aleksi Anttalainen.

Lisää hunajaista värähtelyä seurasi reilu minuutti myöhemmin, kun Martin Johansson leipoi kotijoukkueelle jo 3–1-johdon. Johanssonin osumaan syötöt kirjasivat Teemu Kivihalme ja Ruben Rafkin.

Johansson on iskenyt nyt maalin kolmessa peräkkäisessä ottelussa ja ruotsalaishyökkääjän jalka liikkuu liukkaasti kuin joulupukin reki päivä päivältä lähestyvässä jouluaaton vietossa.

Ottelun loppuminuutteihin saatiin vielä ylimääräistä jännittämisen aihetta vajaat neljä minuuttia ennen päätössummeria. Jerry Turkulaisen 3–2-kavennus ei kuitenkaan uhannut turkulaisten kolmen pisteen iltapuhdetta.

Seura suuntaa torstaina kohti pohjoista. Perjantaina on luvassa KalPa-TPS ja lauantaina Raksilan illassa Kärpät-TPS.