Lukko rankaisi ylivoimalla

Jäähyt kävivät kalliiksi lauantai-illassa.

TPS-Lukko 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)

Gatorade Centerissä vietettiin kauden toista perhepeliä, kun Rauman Lukko saapui Palloseuran vieraaksi. Lauantai-illan näytelmää oli saapunut todistamaan 7800 katsojaa. Ottelun alussa TPS Juniorijääkiekko ry:lle myönnettiin Olympiakomitean ”Tähtiseura” -tunnus.

Illan ottelu lähti käyntiin vauhdilla, kun ajassa 4:46 Lukko rankaisi Seuraa ensimmäisen kerran ylivoimalla. Illan ensimmäisestä osumasta vastasi Jere Karjalainen ja syöttöpisteet kirjattiin Thomas Gregoirelle sekä Julius Mattilalle. Enempää maaleja ei nähty ja erätauolle siirryttiin lukemissa 0-1.

Toisessa erässä Lukko ohitti toistamiseen Lassi Lehtisen, mutta maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen. Hyväksyttyjä osumia ei toisen 20 minuuttisen aikana nähty ja kolmatta erää kohti lähdettiin vieraiden maalin johdossa.

Kolmannessa erässä Seuran jäähyt kostautuivat. Kaksi rangaistusta ja kaksi maalia vieraille. Lukon Julius Mattila latasi raumalaiset kahden maalin johtoon Topias Haapasen jäähyn aikana ajassa 50.35. Vieraiden lauantai-illan kolmannen teki Harri Kainulainen viisi minuuttia edellisestä osumasta. Pelikello pysähtyi aikaan 55.08. Jonne Tammela istui Kainulaisen maalin aikana rangaistusta poikittaisesta mailasta.

Lauantai-illassa Seura ei jäänyt nollille. Martin Johansson kavensi lukemiksi 1–3, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä reilut neljä minuuttia. Michael Dal Colle ja Anthony Rech kirjauttivat kavennukseen syöttöpisteet.

Johanssonin tekemän kavennusosuman jälkeen mustavalkoisten takaa-ajo ei ottanut lähteäkseen. Kiekko ei enää toistamiseen löytänyt Artyom Zagidulinin selän taakse, eikä Seurankaan maalista mustaa enää kasvettu. Lauantai-illassa loppulukemat kirjattiin numeroin 1–3.