Tyrmäävä loppuratkaisu Lahdessa

Lahden lauantai ratkesi yhdeksän sekuntia ennen loppua.

Pelicans-TPS 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)

Lahden lauantai-illassa kohtasi kaksi kovavireistä joukkuetta. Otteluun lähdettäessä Palloseura majaili sarjataulukon viidennellä sijalla ja illan isäntä Pelicans hallitsi sarjataulukon kolmatta paikkaa.

Ottelu alkoi kotijoukkueen vahvassa hallinnassa. Pelicans vyöryi Palloseuran alueelle toistuvasti ja Lassi Lehtinen sai urakoida maalilla. Ensimmäistä maalia ei kuitenkaan tarvinnut odottaa kauaa, sillä ajassa 4:50 kotijoukkueen Topias Vilén laukoi kiekon maaliin Petteri Riihisen ja Joni Ikosen syötöstä. Ensimmäisen erän sankari, Seuran maalia vartioinut Lehtinen piti kuitenkin huolen, että maaleja ei erässä enempää nähty.

Toiseen erään kentälle luisteli sisuuntunut vierasjoukkue. Toistuvista yrityksistä huolimatta Palloseura ei kuitenkaan saanut toimitettua kiekkoa Pelicans-maalia vartioineen Jasper Patrikaisen selän taakse.

Kolmannessa erässä Palloseuran oli aika tehdä maali. Pelikellon näytettyä aikaa 49:39 Mikael Pyyhtiä livautti kiekon Patrikaisen patjoiden välistä maaliin. Syöttöpisteet merkattiin Johanssonin ja Dal Collen nimiin. Erän lopussa Pelicans pääsi kuitenkin peliin takaisin mukaan ja kotijoukkueen ensimmäisestä maalista vastannut Topias Vilén pääsi laukomaan kiekon Palloseuran verkkoon. Ratkaisumaali syntyi vain yhdeksän sekuntia ennen erän päätöstä. Ottelun loppulukemat lauantai-illassa kirjattiin Pelicansille 2-1.