Alppien syysmyrsky liikaa Seuralle

Joukkueiden voimasuhteet eivät muuttuneet viikon aikana.

EV Zug - TPS 6-1 (1-0, 1-0, 4-1)

Turun Palloseura palaa Turkuun Mestarien Liigan kiertueelta kolme pistettä rikkaampana. Turkulaisten tavoitteet kiusanteosta sveitsiläiselle EV Zugille eivät valitettavasti korreloituneet lauantai-iltana Zugin kotikaukalossa.

Ajoittain isäntäjoukkuetta horjuttanut Seura ei loppujen lopuksi pystynyt isäntien todelliseen haastamiseen, rajusta yrityksestä huolimatta.

Zug siirtyi B-lohkon ottelussa 1-0–johtoon kuuden minuutin pelaamisen jälkeen. Maalin eteen unohdettu Lino Martschini ei kehdannut avopaikasta erehtyä, vaan ohitti TPS:n maalilla läpi ottelun hyvin pelanneen Eetu Anttilan ensimmäisen kerran.

Toinen erä alkoi turkulaisten kannalta kauniisti ja kohteliaasti ilmaistuna – painajaismaisesti. 59 sekuntia erää takana ja tshekkitaituri Peter Cehlarik sokeroi Zugille 2-0–johdon.

Toisessa erässä turkulaisille tarjottiin muutamia maukkaita maalipaikkoja kavennuksen tekemiseen, mutta odotettuja mustavalkoisia maalituuletuksia ei erän aikana päästy kuitenkaan todistamaan, toiveista huolimatta.

Jos alkoi toinen erä turkulaisten näkökulmasta painajaisteemalla, niin kolmannen erän alku menee jo täysin kauhuelokuvan pelottavimman kohtauksen viitekehykseen.

Tällä kertaa Zug tarvitsi erän alkuun 40 sekuntia ja kiekko jälleen Anttilan selän taakse. Tästä ei Seura enää noussut.

Lisää viileää vuoristoilmaa Seuran puseroon virtasi erän edetessä vielä kolmesti. Alppien syysmyrskyn jäljiltä tulostaululla hehkuivat lukemat 6-0, kunnes Anthony Rech kavennusmaali sinetöi loppunumeroiksi 6-1.

– Olimme oikeastaan kaikessa jäljessä. Vastustaja oli toki parempi, mutta vastaavasti me emme pelanneet missään nimessä parasta peliämme. Tiistaiksi täytyy parantaa, se on selvä asia, paalutti TPS-kapteeni Juhani Jasu pukukopin uumenista ottelun jälkeen.

TPS:n osalta ottelut jatkuvat seuraavaksi kotoisessa Liigassa. Turkulaiset avaavat Liiga-kauden tiistaina Tapparan vieraana Tampereella.