Kivihalme tuli, laukoi ja valloitti!

Palloseura aloitti CHL:n kotivoitolla

TPS - Olimpija Ljubljana 3-2 (0-0, 3-1, 0-1)

Champions Hockey League polkaistiin Turun Palloseuran osalta käyntiin perjantai-illan kotiottelulla slovenialaista Olimpija Ljubljanaa vastaan. Ottelu päätti turkulaisten kauteen valmistavan jakson, sillä jaossa olivat ensimmäiset sarjapisteet eurokaukalossa.

Ensimmäistä maalia saatiin odottaa toisen erän puoliväliin asti. Palloseuran painostuksesta huolimatta illan ensimmäisen osuma kirjattiin vierasjoukkueelle, kun Jaka Sodja ohitti Seuran maalia vartioineen Lassi Lehtisen ajassa 31:30. Tasoitusta ei tarvinnut odottaa pitkään, sillä vain 16 sekuntia myöhemmin Teemu Kivihalme iski päättäväisesti kiekon vierasjoukkueen maaliin. Syöttöpisteet kirjattiin Anthony Rechille sekä Arttu Ilomäelle.

Kun maalin makuun oli päästy, ei Kivihalmetta pidätellyt mikään. Kellon näyttäessä 34:44, Kivihalme toisti temppunsa ja Seura otti ansaitun johtopaikan. Toisen erän lopussa raitapaidat ohjasivat vierasjoukkueen Tadej Cimzarin jäähylle koukkaamisesta ja oli aika ensimmäisen ylivoimamaalin. Lauri Korpikosken ja Tyler Steenbergenin suosiollisella avustuksella vierasjoukkueen maalivahti hukkasi kiekon, jonka Mikael Pyyhtiä siirsi kauniisti maaliviivan yli. Erätauolle siirryttiin lukemissa 3-1.

Kolmannessa erässä jäälle luisteli päättäväisempi vierasjoukkue. Slovenialaiset onnistuivat kaventamaan ottelun seitsemän minuuttia ennen loppua Aljosa Crnovicin maalilla. Vierasjoukkue pääsi yrittämään tasoitusta vielä kahdesti ylivoimalla sekä ilman maalivahtia, mutta Seuran puolustus piti. Loppusummeri soitti kolmen pisteen merkiksi.

Palloseuran osalta ottelut CHL-kaukalossa jatkuvat sunnuntaina, kun sveitsiläinen EV Zug saapuu Turkuun Gatorade Centerille. Ottelu alkaa klo 19.00 ja liput saat nopeimmin täältä!