TPS U20 entistä yhtenäisempi

TPS U20 kaatoi kauden ensimmäisessä harjoitusottelussaan Kiekko-Espoon maalein 3-2.

Turun Palloseuran U20-joukkue on harjoitellut nyt muutaman viikon. Joukkue lähtee kauteen pronssimitali takataskussaan. Päävalmentaja Fredrik Norrena on ollu harjoituskauden alkuun varsin tyytyväinen.

– Hyvät fiilikset on joukkueen toimintatavoista ja miten lyödään itsensä likoon. Joukkue on hyvin motivoitunut ja oppimishaluinen, se helpottaa meidän valmentajien työtä paljon, Norrena kertoo.

U20-joukkueen pelaajisto on kauteen lähdettäessä muuttunut jonkin verran. Nuorille pelaajille halutaan antaa harjoituskaudella paljon näyttöpaikkoja.

– Jonkin verran on tullut muualta uusia pelaajia, ja tietysti myös viime kauden U18-joukkueesta. Väittäisin että semmoinen perustaitotaso ja liikkumiskyky on edellä, kuin mitä vuosi sitten, kuvailee Norrena.

Fredrik Norrenalla lähtee käyntiin toinen kausi U20-päävalmentajana. Norrena pitää tärkeänä osa-alueena yksilön kehittämistyötä. Yksilön kehittäminen rinnastuu Norrenan mukaan hyvin vahvasti joukkueen tekemiseen.

– Meidän työ on saada joukkue toimimaan ja olemaan yhtenäinen. Mikäli me onnistutaan kehittämään yksilöitä niin sehän tarkoittaa sitä, että meillä on parempi joukkue keväällä, Norrena toteaa.

Harjoitusotteluiden makuun TPS U20 pääsi nopeasti, kun se kohtasi Kiekko-Espoon viime viikon torstaina Gatorade Centerissä. Palloseuran nuori joukkue nappasi kamppailusta 3-2 voiton.

– Hyvä tasapainoinen peli meiltä. Haluttiin antaa nuorille pelaajille mahdollisuus näyttää ja he selviytyivät erittäin hyvin. Kiekko-Espoo tuli kovaa alkuun mutta mitä pidemmälle peli meni, niin sitä enemmän saatiin se haltuun. Meidän jaksaminen oli hyvällä tasolla ja ehkä sen ansiosta peli kääntyi meille, analysoi Norrena.

Liigajoukkueen tapaan, myös Seuran U20-joukkue pääsee näyttämään kyntensä Pitsiturnaukseen. U20 Pitsiturnaus pelataan tulevana viikonloppuna, ja turnaukseen osallistuu Palloseuran lisäksi Lukko, Ässät, HIFK ja Kärpät.

– Neljä täysmittaista peliä kolmeen päivää, se on aika kova rutistus. Haastava viikko joukkueelle edessä. Pitsiturnauksen jälkeen pelataan vielä neljä harjoituspeliä ja tästä kolme viikkoa eteenpäin niin alkaa sarja, päävalmentaja Norrena kuvailee TPS U20 harjoituskauden ohjelmaa.

U20 SM-sarja pyörähtää Palloseuran osalta käyntiin torstaina 1.9 kotiottelulla Tapparaa vastaan. 

Aloita kirjoittaminen ja paina Enter

Pääyhteistyökumppanit